Julstäd.

Imorgon är det julafton! Har gått så fruktansvärt fort. Tycker det nästan nyss var julafton. Men jag tycker det är mys, så ska inte klaga. Hela året har gått ruggit fort! Snart är det nyår med, och tycker vi nyss firade nyår i Vemdalen.

Dagarna som varit har det vart en hel del springande ute i birsta och i stan för att hitta dom sista klapparna. I söndags var bror och jag bjuden till pappa och ellinor på middag, och det byttes även julklappar. Igår kändes det som att jag bodde ute i birsta. For först ut vid 9-tiden med ellinor för att kika, var hemma runt 2. Slängde i mej lite nudlar och sen bar det av ut till birsta igen med mamma, och kom återigen hem  halv 10.

Nu har jag iaf gjort sista rycket. Drog av alla golv ännu en gång och har även dammtorka lite till. Igår kom också granen upp, så mysigt blev det.  Var också och hämtade mormor och morfar inatt!

Inatt när vi var ut med melker så gjorde han också illa sej! Vet inte vad han gjorde, men hela klon som liksom är en bit upp på tassen stog rakt ut, och det kom blod! Imorse när vi kikade på klon så såg vi att den har sprucke hela vägen.  Så nu måste vi göra rent och linda in tassen några dagar framöver, och hoppas på att det inte blir någon infektion. För då måste veterinären besökas och klon måste ryckas bort! Lillbubben min! =/

Imorgon hinns förmodligen inget bloggande med, för då ska jag feta mej med all julmat och bara mysa!

Nu ska jag gå och ordna mat till hönn och snart ska jag äntligen få träffa Malla igen! Wiieee!



 

Julshow.



Igår var jag, lina, mamma och kicki på julshowen på bergsåkers skola. Var väl sådär, vissa var jätteduktiga iaf! Men det var ju bättre förr, det tycker iaf jag och lina. Sen när vi kom hem gjorde jag och mamma mysfika och satt och kika på tv.

Nu ska jag och mamma åka ut till birsta och handla lite klappar är det tänkt. Inte så långt kvar tills dom stänger, men det hinner ju bli några iaf! Nu måste jag kila!

Hejsvejs!

Såå.


Nu är det nästan klarstädat till jul iaf! Har sparat toan och vardagsrumsgolvet till imöra! Men allt annant är nu kliniskt rent iaf! Har ju satt som mål att vi ska vara klar med allt på dagen innan julafton! Får se om vi lyckas. I vanliga fall så brukar vi lyckas med att vara uppe till ungefär 4-tiden på morgon innan julafton! Och jag vill ju bara sitta och mysa dagen innan och plus att malla kommer hem då! Så då ska det lekas!

Snart tänkte jag gå ut med melker en sista gång och sen tänkte jag faktiskt krypa ner och se på ett livsverk med Björn Gustafsson. Han är ju så underbart rolig karln!

Näe nu får det vara nog för idag!

Natti!




Hallå.


Är det någon av er där ute som har boken "Medan jorden snurrar" kurs B? Jag är i väldigt stort behov av den just nu! Och skulle vara så tacksam om någon har lust att isf låna ut den eller om jag skulle kunna få köpa den till ett rimligt pris. Jag behöver nämligen den när jag ska läsa naturkunskap B. Har suttit och kikat på massa sidor där det finns begagnad kurslitteratur och har även skickat mail till några personer men har inte fått något svar än, har också ringt biblioteket och där är den såklart utlånad till den 8 januari! Och det är ju lite brådis! Är ju inte sådär jättesugen på att köpa en helt ny bok för 371 spänn nu innan jul och när jag bara ska ha den i ca 5 veckor!

Nu ska jag gå ner till källaren och hämta upp de sista julsakerna!

Hejsvejs!


 


Nyduschad.


Har precis klivit ur duschen. Blev en riktigt lång och varm dusch. Så nu är man fräsch igen. Dom ringde iaf från komvux idag, så nu är det bestämt att jag ska få läsa naturkunskap B på distans, så börjar med det på måndag. Känns bra men samtidigt jobbigt eftersom jag kommer att få plugga arslet av mej mellan jul ocn nyår, mitt i julruschen och mitt i allt myys! Men så är det! Har bara fem veckor på mej med ,så det är bara att ligga i!

Får se om vi kankse far hem till granlo idag ändå, ska försöka övertala mamma. Finns inte så mycket att göra här hos momma. Om man är hemma på dagarna så kan man ju ordna det sista innan julen. Fast ska försöka få mamma att gå med på att vi ska ta fram julgranen här innan vi åker hem! Hemma lär den förmodligen inte komma upp förns nån dag innan julafton, om inte jag får bestämma!

Nu ska jag blåsa håret!  Kanske återkommer senare!

Hejsvjes!




Gofika.


Kvällen spenderades som sagt hos emelie med lina. Blev bjuden på te och gomackor! Riktigt myskvällsfika. Nu sitter jag hemma hos mormor och morfar. Mammsen och jag bestämde att vi skulle sova här så hade vi nära till allt, plus att bilen kan stå i ett garage så man slipper skrapa den varje gång man ska använda den. 

Nu är det inte heller långt kvar tills mormor och morfar kommer hem från turkiet, bara 6 dagar kvar. Kan inte fatta att dom vart där i 2 och en halv månad redan,  har verkligen gått jättefort! Och idag (om man räknar med imorgon) så är det bara 1 vecka till julafton!  Wiiee! Känner mej som ett litet barn när jag sitter och skriver om julen hela tiden, men det är ju så mysigt bara. Och det här tjatet kommer ni nog att få läsa några gånger till innan julafton!

Dom har ännu inte hört av sej ifrån komvux . Jag vill veta hur det blir med det där pluggeriet nu! Har jag tur så kanske dom ringer imorgon. Imorgon tänkte jag också ta en liten promenix med melker runt om i stan. Det kommer att uppskattas!

Nu ska jag sova!

Gonatt!

Måndag.


Blev ingen Wallanderfilm igår som det var tänkt. Lina och jag kom på att vi var lite ölsugen istället så for och hämtade emelie och sen så satt vi hemma hos lina och ölade istället. Det var trevligt! Kom väl i säng runt 5-tiden. Klev väl upp vid halv 1-tiden idag och gick hem och gick ut en sväng med melker. Har också hunnit med att sola idag. Det var såå skönt, kom och tänka på när vi låg på solterrassen i turkiet när jag hörde 4 minutes med madonna och JT.  Vill tillbaks!

Funderar på om jag ska ta och rensa datorn, den har ju blivit så fruktansvärt seg. Men jag vill inte ta bort alla filmer även om jag sett dom 100 ggr! Sen kan jag ju inte bränna ut dom heller eftersom brännprogrammet är stört.  Nu vet ni det!

Ikväll kanske det blir en sväng till emelie med lina, dricka lite kaffe och surra. Annars blir det toklugnt framför teven.
Nu ska jag joina mammi på balkongen!

Hejsvejs!

Meeen.


Jag får något fel på min bank! Var ju dit nu i veckan och beställde ett nytt kort, eftersom jag fick världens hjärnsläpp och slog fel kod 2 gånger när jag skulle handla och hade gjort det en tidigare gång med. Hon som jag pratade med på banken frågade om jag ville behålla den gamla koden och jag svarade ja. För om jag skulle byta kod så skulle ju jag förmodligen slå den gamla koden och så skulle det kortet sedan återigen spärras. Igår när jag skulle ta ut pengar på det nya kortet så slog jag min gamla kod, och det funkade såklart inte! Bad lina komma ut ur bilen för att se att jag verkligen slog rätt kod, men icke! Och på pappret som kortet kom med stog det till och med att jag hade kvar min gamla kod. Bajsbank!  Så idag har jag fått ringt telefonbaken för att beställa ännu ett nytt kort! Plus att jag tackade ja till nått erbjudande om nått pensionsparande. Blev säkert totallurad!

Var iaf på lucian igår. Första gången jag var i GA kyrkan. Var verkligen jättefint. Såå mysigt med lucia. Nu längtar jag ännu mer till jul! På torsdag så blir det förmodligen julshow också om nån vill joina mej förstås! Ett måste inför jul det med!

Näe nu ska jag försöka göra något vettigt innan Wallander börjar.

På återseende!

Lucia.


Gårdagen spenderades i fränsta med lina. Medans det kollades på bilen hennes så kikade vi runt i dom få affärerna som finns där. Var bla på järnhandeln, fanns så mycket fint där. Så måste ta och gå på järnhandeln här i stan och kika nått framöver. Finns ju så mycket att titta på.

Idag har jag vart och kikat på lucia iaf på mammsens jobb och fikat pepperkakor och lussebullar. Det var fint, men kanske lite väl kort. Tror dom bara sjung i 10 min! Blir en lugn kväll, blir väl så att man kikar på idolfinalen och äter lite gotta. Jag är så fruktansvärt trött redan nu, så om jag känner mej själv så kan jag väl inte ligga i soffan och kika för då somnar jag väl.

Imorgon är jag,mamma och lillebror bjuden på middag hos kicki och örjan. Sen tänkte vi gå och kika på lucian i GA kyrkan. Det är ju såå mysigt med lucia, det är liksom ett måste och man känner verkligen att det börjar att närma sej jul! Det är ju trotsallt bara 12 dagar kvar nu! :) Och tiden kommer väl bara att springa iväg de sista dagarna.

Näe nu tänkte jag plocka lite disk sen blir det soffan!

Hejsvejs!



Julkalendern.


Tänkte att när jag inte hade något speciellt att göra så bestämde jag mej för att jag skulle ge julkalendern en chans. Nuförtiden brukar det ju inte vara någon hit! Det var bättre förr som man brukar säga. Och kan bara säga, vilken tabbe! Totalt värdelös. Tycker dom borde börja visa julkalendrarna som gick förut. Tror ju ändå att dom skulle uppskattas mer av de mindre barnen än dom som visats på senare år. Men jag kan ju ha fel också. Kanske för att man själv blir äldre. Men typ som Sunes jul eller Mysteriet på Greveholm, det är ju klockrena kalendrar! Jag tror dom skulle gillas. Jaja, nog om det!

Kom inte riktigt upp den tid jag skulle imorse. Skulle egentligen upp halv sju, men snoozade x antal gånger så kom väl upp runt halv 8 iaf. Och då var det bara att gå ner till tvättstugan. Var ju inte så värst mycket tvätt så det gick fort!

Om ett tag kommer lina, emelie och åström hit. Tänkte vi skulle kika på Låt den rätte komma in, som ingen av oss sett än. Så får väl se om det blir kanon eller kalkon!

Nu ska jag kila!

Hejsvejs!



Tisdag.


Idag har det vart en riktigt degardag. Har inte gjort många knop alls. Klev upp ur sängen vid halv 3-tiden nångång. Skulle helt klart ha legat i sängen hela dagen. Men då ringde madde och hörde om hon kunde komma förbi medans hon hade ett litet uppehåll ifrån jobbet. Och när hon kom så märkte jag att det inte var bara jag som skulle kunna ligga i sängen hela dagen! Madde la sej i sängen och tvärslocknade! hah.. Men det tycker jag att hon förtjänar efter en massa slit på jobbet!

Igår var jag iaf på kumvux och lämnade in mina asnsökningspapper och pratade med en studievägledare. Så får väl se vad dom säger till veckan nu då. Jag kommer iaf tidigast att få börja läsa NK B den 22 december om allt går som det ska. Känns väl sisådär faktiskt, det blir ju mitt i allt julstök och sen blir det ju linköping över nyår plus några dagar till! Menmen, det är bara att bita ihop!

Näe nu ska jag gå och sortera lite tvätt. Tvättstuga imorgonbitti klockan 7! Åhh så jag längtar!

Natti!

Hemma.


Återigen hemma efter en liten visit i Linköping. Var riktigt kul att åka ner och träffa malin och familjen karlsson. Kom väl iväg från stan vid halv 6-tiden nångång i lördagsmorse. Slog på mp3:n direkt och somnade om kvickt. Stannade i Gävlebro och åt lite frukost, sen rullade det bara på neröver. Kom fram vid tolvtiden, käkade lite och sen blev det till att kika på Nickes innebandymatch i Mjölby.

Efter matchen så for vi till vandrarhemmet/hotellet och slappade ett tag innan vi for mot Alorp för att käka middag. Blev bjuden på ruskigt god middag! Det var en sallad med kräftstjärtar i och en jättegod dressing till! Malin, ta reda på receptet! Såå gott!

Söndagen spenderades i staden. Gick och kikade på utsidan där malla och nicke ska bo. Jättefint hus var det verkligen! Sen blev vi sittandes på ett café ett bra tag och bara surrade, direkt efter begav vi oss mot Ming Palace och käkade buffé innan jag, kicki och örjan började rulla hemöver. Supertrevlig helg! Kommer nog fara neröver vid nyår igen om allt går som planerat.

Nu ska jag hoppa in i duschen! Kanske återkommer senare!



Linköping.


Imorgon bär det som sagt av till linköping (vilket jag skrivt i tidigare inlägg). Ska träffa min malla som jag saknar såå, och sen ska jag också få träffa familjen Karlsson! Spännande! Nu sitter jag hemma hos kicki och örjan, tänkte att det var lika bra att sova här eftersom vi åker runt halv 6-tiden imorgonbitti.

Idag har jag vart duktig tycker jag! Jag är lite väl mesig när det gäller att ringa runt på en massa ställen, vill helst att någon annan ska ringa åt mej, men tog mej i kragen i dag och ringde både komvux och kommun. Hmm.. undra om det var kommunen jag ringde? haha blev osäker nu!  Jag tänkte börja läsa Naturkunskap B på komvux så fort som möjligt. Måste ha läst den kursen om jag ska kunna läsa vidare till sjuksyster. Sen har jag också sökt några fristående kurser på mittuniversitetet idag, och det blir omvårdnad a, mikrobiologi och jaa, några till som jag inte kommer ihåg namnen på nu.. lost? aja! Men det är mamma som ordnat det där. Hon som har koll! Men nu får vi se om jag kommer in, det lutar ju åt det iaf! Så får väl se vad jag kommer att tycka om det och om jag nu kommer fortsätta att läsa vidare till sjuksköterska efter det. Jag har liksom fastnat på de. Jag trivs med att jobba inom vården!

Har iaf vart en lugn kväll. Kikat lite på idol och slängt ner lite kläder i väskan som ska med. En riktigt lugn och skön kväll!

Näe nu får det räcka för idag!

Natti!

Uppe med tuppen.


Men att jag va! Jag gick ut med Melker vid halv 8 sen kom jag in och sökte en massa jobb,  sen gjorde jag lite mannagröt till frukost. Efter frullen blev det datorn igen för att söka jobb. Känns som att hela dagen gått ut på det faktiskt. Men det är ju liksom på tiden!

Började läsa en bok igårkväll btw, och det är inte varje dag agge läser böcker kan jag säga. Brukar inte känna mej så värst motiverad till att läsa men har funderat i några dagar nu om man kanske ska ta och plöja igenom en bok så man har lite att göra på dagarna. Hon som bar skammen heter den iaf. Den är spännande!

Näe nu ska man väl ta och slänga i sej lite mat, men inte en aning om vad för mat!
Sen så brummar mammsen och jag till kicki och örjan för att kika på timrå!

Adjöken!



Saftig låt.

 
Bjuppar på en saftig låt såhär på kvällskvisten!
Natti!



Ajaj.

En liten snabbis.

Har precis klivit ur duschen, och känner mej fruktansvärt ren och fräsch.
Igår så bakade jag och mammsen saffransbullar med mandelmassa. Och dom är ju såå god. Verkligen ett måste till jul!

Är fortfarande väldigt förkyld och har en extrem hosta där ungefär 140 kg slem kommer upp! Börja fundera på om det kanske är en liten lunginflammation som gömmer sej där inne. Har så fruktansvärt ont bak i ryggen med vid revbenen. Så vaknade av mej själv inatt av att jag gnyr när jag vänder på mej.  Så få väl vänta några dagar och se om det blir bättre annars blir det väl till att besöka vårdcentralen. Kuuul!

På lördag morgon så ska jag ta en ride med kicki och örjan ner till Linköping för att hälsa på Malla, Nicke och hans familj. Vilket jag tycker är lite pinsamt! Men vad gör man inte för att få träffa malla! ;) Vi ska också kika när nicke spelar match, om jag fattat rätt. Inte för att man är sådär jätte förtjust i innebandy men, men det blir nog kul tror jag!

Näe nu ska jag gå och ringa bror, ska käka middag där idag!

På återseende!


Gobullarna!


Kanonhelg!


Grymt rolig och trevlig helg har jag haft! I fredags for vi ju uppöver. Det var en lyckad kväll men en hel del kaos också! Men hade riktigt roligt med mina två darlingar. Blev kväll väldigt sent, landade i sängen vid halv 7 om jag inte minns helt galet. Klev upp vid 11-tiden för att brassa hemöver. Kom hem och var barnvakt till de 3 sötungarna! Vi tog en sväng ut och åkte pulka på kullen och sen blev det en hel del barnfilmer som plöjdes igenom. Men mys var det!

Senare mot kvällen knallade jag mot lina för att umgås med hon, åström,anna, madde,peter och henke. Satt och ölade och sen slutade det att vi hamnade i stan. Vilket jag egentligen inte har råd med! Men hade fruktansvärt trevligt iallafall. Först blev det kåren, billigt och bra, sen stadshuset. Träffade också en hel del som man inte träffat på väldigt länge, så det var inte helt fel.

Vaknade vid 3-tiden idag, och kände mej helt förstörd. For och handlade lite mat och hämtade bror. Mitt i maten kom bosse och elisabeth. Har nog inte träffat elisabeth på 4 år så det var på tiden. Men blir väl lite oftare nu när hon flyttat till sundsvall igen. Resten av kvällen har spenderats hos bror min med mami. Eftersom han inte aldrig får fingrarna ur arslet och städar någongång så for vi dit och hjälpde han på traven. Bortskämd?Javisst!

Näe nu ska jag nog ta och hoppa ner i sängen och slå på en film!

På återseende!



Bjuppar på några bilder sen i lördags.

RSS 2.0